Gidsen Kontich 27ste Sint-Renilde
Inschrijven – Nieuwe Leden

Inschrijven – Nieuwe Leden

Inschrijving nieuwe leden

Zoals elk jaar beginnen op het opendeurweekend de inschrijvingen voor de nieuwe elfjes: in september 2023 mogen meisjes geboren in 2017 starten bij de elfen.

Elfjes inschrijven is mogelijk vanaf het opendeurweekend, ofwel op de opendeurdag zelf bij de groepsleiding, of online via het inschrijvingsformulier (deze link wordt online gezet tijdens het opendeurweekend). Wie zeker wil zijn van een plaatsje kan dus best langskomen tijdens het opendeurweekend, of de site goed in het oog houden voor de inschrijvingslink.

Let op: oudere leden inschrijven kan ook doorheen het jaar (indien er nog plaats is)! Met vragen hierover mag je altijd mailen naar secretariaat@gidsenkontich.be, of naar de tak zelf.

BELANGRIJK: 

  • Indien er al een zus / broer (in leiding) in de gidsen zit, moet dit worden aangeduid.  Deze leden krijgen namelijk voorrang.
  • Indien uw dochter een jaar hoger / lager zit op school en graag bij dat jaar wil zitten op de gidsen (omwille van vriendinnetjes in de klas), moet dit ook bij de opmerkingen vermeld worden.

Voor nieuwe leden niet geboren in 2017:

Wil je je dochter graag inschrijven in de gidsen? Dan kan je via deze LINK op de groepsadministratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen een lidaanvraag indienen. De inschrijving is pas bevestigd nadat je een bevestigingsmail krijgt van de leiding en van de groepsadministratie. Moest je dochter op de wachtlijst komen, word je hier ook van verwittigd.

Je kan best ook een mailtje sturen naar de takleiding, zo weten zij meteen dat ze een nieuw lid kunnen verwachten. Een nieuw lid mag altijd twee keer komen proberen voordat ze definitief moet beslissen.

Als nieuw lid starten kan altijd wat spannend zijn! Waarschijnlijk zitten jullie ook vol met vragen. 

Hier vind je ook het elfenboekje dit is een boekje dat normaal gezien elke elf krijgt bij het begin van het jaar. Hierin staat al wat uitleg over de gidsen en het uniform.
Start je nieuw in een andere tak? Dan kan je dit boekje zeker ook eens bekijken want de informatie blijft in grote lijnen gelijk bij alle takken! Voor meer informatie over de leidingsploeg of groepsleiding kunnen jullie terecht bij de rubriek ‘Wie is wie’.

Voel je je als ouder toch niet helemaal op je gemak om je dochter zo maar te laten starten zonder iemand echt te spreken? Dat begrijpen wij volledig.
Daarom bieden wij jullie de mogelijkheid om even een gesprek te hebben met de groepsleiding. Wil je zo’n gesprek? Stuur dan een mailtje naar groepsleiding@gidsenkontich.be samen zoeken we dan naar een geschikt moment!